Yoga, promenader och dans

Hejsan på er

En sak som jag brukar göra för min hälsa och mitt välmående är att gå på regelbunden yoga i grupp i Ängelholm. Det är en så duktig instruktör som gör att passen blir väldigt härliga. Jag gör en del yoga hemma också men brukar vilja variera mellan att göra själv hemma och i grupp. Det ger lite olika effekt och känsla så det beror på vad jag känner att jag behöver för dagen. Det finns en fin promenadslinga nära där jag bor och där går jag en promenad nästan varje dag för att rensa huvudet och andas frisk luft vilket känns väldigt värdefullt. Promenader kan vara en av de bästa sakerna att göra om man går omkring och funderar på något särskilt som man söker svar eller lösning på.

Jag kan också sätta på skön musik hemma och bara släppa loss med att dansa eller sjunga eller om jag nu vill ha lugn musik och bara stretcha och ge mig själv avkoppling. Det handlar så mycket om att lyssna på kroppen och till vad man har för behov just nu. Det är inte alltid att en och samma sak funderar för man har olika behov olika dagar. Det behöver ju inte vara så att man på något sätt mår dåligt utan bara vill landa i och reflektera över saker eller att man har ett härligt glädjerus som bara måste få lov att levas ut. Fråga dig vad du behöver idag och just nu.

Jag brukar känna det som att min kropp liksom tackar mig när jag verkligen lyssnar och tillgodoser vad jag faktiskt behöver, men om jag tvärtom inte lyssnar utan förbiser det då brukar det inte alls kännas bra utan jag får på olika sätt tecken till mig att jag inte gör eller ger mig det jag egentligen behöver. Lyssna inåt och ta hand om er!