Fotvård och ergonomiska skor

Hallå där bloggen! Arbetsveckan går snart mot sitt slut och det är inte många timmar kvar på den här dagen. Då blir det ett besök på gymmet för att köra en sväng på löpbandet, inte så lockande men även konditionen behöver tränas ibland också. Jag skulle egentligen behöva göra två saker inom en snar framtid, det ena är att köpa ett par nya träningsskor och det andra är att gå på fotvård. På mitt träningsschema har jag konditionspass två gånger i veckan och sedan styrketräning tre dagar, så det blir ändå en del löpning. Jag har egentligen inte idrottat särskilt mycket utan det har mest blivit på gymmet där jag har fått min träning. Att fötterna skulle påverkas så mycket av löpning hade jag inte en aning, men alltid lär man sig något nytt. Nu har jag visserligen inte tagit hand om mina fötter särskilt mycket och jag har väl inte använt några anpassade skor direkt, så det är väl inte så konstigt att det påverkar mig. Fotvård hade nog passat mig väldigt bra och det ska nog bli en behandling snarast. Utöver att springa på löpbandet två gånger i veckan så promenerar jag även till jobbet varje dag och då är det inga joggingskor på fötterna direkt, vilket också är något som kan ha påverkat mina fötters hälsa en del. Jag behöver inte bara fotvård utan det behövs som sagt ett par nya skor och det ska jag faktiskt fixa innan helgen. Det behövs verkligen ett par skor som är anpassade efter löpning så att mina fötter mår bra. Jag tror att det är viktigt att man tar hand om sina fötter, det är trots allt dem som står ut för all kroppsvikt varje dag när man går eller står upp. Ta hand om er varandra och ha en bra dag!